Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی کاووسی دبیر مشاوره علمی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در آستانه برگزاری این کنگره در ارتباط با علم رادیولوژی در دندانپزشکی اظهار کرد: در تمام بدن انسان از جمله فک و صورت می‌توان نمای داخلی بدن را توسط علم رادیولوژی مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انواع ضایعات که تخریب ایجاد کرده باشند اعم از استخوان و دندان توسط رادیولوژی قابل تشخیص است، البته دامنه این ضایعات متفاوت بوده و می‌توانند شامل عفونت‌های دندانی تا ضایعات بدخیم باشد.

دبیر مشاوره علمی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: بر اساس علائم رادیولوژی و نشانه‌هایی که بیمار اطلاع می‌دهد همچنین یافته های سیستمیک می توان به این مسئله دست یافت که ضایعه و تخریب به چه میزان و چگونه است؟.

وی با اشاره به اینکه شایع‌ترین بیماری در حوزه دندان، دهان، فک و صورت پوسیدگی های دندانی است، گفت: پوسیدگی دندان در معاینه دندانپزشکی به صورت کامل دیده نمی شود و برخی پوسیدگی‌ها تنها با علم رادیولوژی قابل تشخیص است.

کاووسی با بیان اینکه در اولین ویزیت، دندانپزشک نیاز است كه با كمک رادیولوژی به تشخیص دقیق و كامل پوسیدگی ها دست یابد، گفت: برخی از این پوسیدگی ها از چشم دندانپزشک مخفی می‌ماند که با انجام رادیولوژی می‌توان مانع از این کار شد.

فعالیت ۳۰۰ فارغ التحصیل رادیولوژی دهان، فک و صورت در کشور

دبیر علمی انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با بیان اینکه حدود ۳۰۰ فارغ التحصیل رادیولوژی دهان، فک و صورت در کشور فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: این رشته نیازمند تکنولوژی های پیشرفته و دستگاه‌های تشخیصی به روز است که ضروری است در ورود و نصب و بهره برداری از این تجیزات تسهیل و تسریع بسیار بیشتری صورت پذیرد.

وی افزود: ام آر آی ناحیه فک و صورت با تسلای بالا نتایج بسیار مفیدی دارد و جای آن در دانشكده های دندانپزشكی اصلی خالی است.

کاووسی تاکید کرد: مهم ترین مشکل دندانی در جامعه ما پوسیدگی‌هاست که تشخیص آن نیاز به معاینه منظم و بررسی رادیوگرافیک دارد ولی به دلیل اینکه انجام این موضوع در جامعه ما معمول نیست، اکثرا پوسیدگی های دندانی مخفی می‌ماند و زمانی خود را نشان می‌دهد که میزان پوسیدگی تشدید شده است و مشكلات سلامتی و هزینه ای زیادی را به افراد جامعه تحمیل می کند.

دبیر مشاوره علمی رادیولوژی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران عنوان کرد: علم رادیولوژی نقش مهمی در سلامت فک‌، صورت و دهان دارد، بنابراین باید در جایگاه خود دیده و به کار گرفته شود؛ بر همین اساس در دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران بخش‌های به این موضوع اختصاص یافته است.

گفتنی است؛ دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی 19تا 22 دی ماه در برج میلاد تهران در برگزاری می شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۵۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید

سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند دلایل شایع یا جدی‌تری داشته باشد. گاهی اوقات، این احساس موقتی است و جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر جریان خون قطع شود (مانند زمانی که چیزی محکم در اطراف مچ خود می‌پوشید) ممکن است در دستان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید که پس از برداشتن هر چیزی که بر جریان خون تاثیر می‌گذارد، بهتر می‌شود.

به گزارش سرگرمی روز، اگر انگشتانتان در اثر سرما بی‌حس شوند، ممکن است با شروع از بین رفتن بی‌حسی، احساس سوزن سوزن شدن کنید. با این حال، اگر این احساس برطرف نمی‌شود و اغلب اتفاق می‌فتد، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد.

برخی از شایع‌ترین علل عبارتند از:

• فشرده‌سازی عصب. اگر یک عصب فشرده شود، می‌تواند باعث این احساس شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل موقعیتی که در شب در رختخواب دارید، عصب بازوی خود را فشرده کنید.

آسیب عصبی. اعصاب ممکن است در اثر آسیب و همچنین مشکلات متابولیک آسیب ببینند. نوروپاتی محیطی آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع است. و یکی از علائم شایع اختلالات متابولیک مانند دیابت است. سوزن سوزن شدن پا در دیابت نیز شایع است.

• گردش ضعیف خون . داشتن مشکل در جریان خون می‌تواند باعث این حس در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دست‌ها شود. گاهی اوقات، یک مشکل قلبی مانند تجمع پلاک در شریان‌ها بر گردش خون تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائمی مانند سوزن سوزن شدن ایجاد کند.

• سندرم تونل کارپال. این عارضه در اثر فشردگی عصب مدیان در مچ دست ایجاد می‌شود.

• بیماری‌های خود ایمنی. در این شرایط، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. این فرآیند می‌تواند به سیستم عصبی محیطی آسیب برساند که می‌تواند منجر به این حس شود شود. سندرم گیلن باره و آرتریت روماتوئید شرایط خودایمنی هستند که علامت آن سوزن سوزن شدن دست است.

علاوه بر اینها سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به طور خاص، برخی از داروها یا ترکیبی از داروها می‌تواند منجر به آسیب عصبی شود. نمونه‌هایی از داروها و موادی که می‌توانند باعث نوروپاتی شوند عبارتند از:

• داروهای قلب یا فشار خون

• داروهای شیمی‌درمانی

• داروهای جلوگیری از عفونت

• داروهای بیماری خودایمنی

• داروهای جلوگیری از تشنج

مواقعی وجود دارد که سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند حمله قلبی یا سکته باشد. اگر همراه با این علائم در دستانتان این احساس را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

• بی‌حسی در سایر قسمت‌های بدن

• فلج

• سرگیجه

• گیجی

• لکنت زبان

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • ۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • امسال انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جراحان حاضر نمی شود
  • جراحان پلاستیک از کنگره جامعه جراحان ایران انصراف داد
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود