Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-09@05:42:46 GMT

پوسیدگی شایع‌ترین بیماری دهان و دندان است

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۰۵۶۶۵

پوسیدگی شایع‌ترین بیماری دهان و دندان است

دبیر علمی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به تشخیص دقیق پوسیدگی دندان با استفاده از علم رادیولوژی، گفت: رادیولوژی کمک زیادی به تشخیص پوسیدگی دندان می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علی کاووسی در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در ارتباط با علم رادیولوژی در دندانپزشکی، اظهار کرد: در تمام بدن انسان از جمله فک و صورت می‌توان نمای داخلی بدن را توسط علم رادیولوژی مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انواع ضایعات که تخریب ایجاد کرده باشند اعم از استخوان و دندان توسط رادیولوژی قابل تشخیص است. البته دامنه این ضایعات متفاوت بوده و می‌تواند شامل عفونت‌های دندانی تا ضایعات بدخیم باشد.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: بر اساس علائم رادیولوژی و نشانه‌هایی که بیمار اطلاع می‌دهد و همچنین یافته‌های سیستمیک می‌توان به این مساله دست یافت که ضایعه و تخریب به چه میزان و چگونه است.

وی با اشاره به اینکه شایع‌ترین بیماری در حوزه دندان، دهان، فک و صورت پوسیدگی‌های دندان است، گفت: پوسیدگی دندان در معاینه دندانپزشکی به صورت کامل دیده نمی‌شود و برخی پوسیدگی‌ها تنها با علم رادیولوژی قابل تشخیص است.

کاووسی با بیان اینکه در اولین ویزیت، دندانپزشک نیاز است که با کمک رادیولوژی به تشخیص دقیق و کامل پوسیدگی‌ها دست یابد، گفت: برخی از این پوسیدگی‌ها از چشم دندانپزشک مخفی می‌ماند که با انجام رادیولوژی می‌توان مانع از این کار شد.

دبیر علمی انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با بیان اینکه حدود ۳۰۰ فارغ التحصیل رادیولوژی دهان، فک و صورت در کشور فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: این رشته نیازمند تکنولوژی‌های پیشرفته و دستگاه‌های تشخیصی به روز است بنابراین ورود، نصب و بهره‌برداری از این تجهیزات ضروری است.

وی افزود: ام آر آی ناحیه فک و صورت با تسلای بالا نتایج بسیار مفیدی دارد و جای آن در دانشکده‌های دندانپزشکی خالی است.

کاووسی تاکید کرد: مهم‌ترین مشکل دندانی در جامعه ما پوسیدگی‌ها است که تشخیص آن نیاز به معاینه منظم و بررسی رادیوگرافیک دارد، ولی به دلیل اینکه انجام این موضوع در جامعه ما معمول نیست اکثرا پوسیدگی‌های دندانی مخفی می‌ماند و زمانی خود را نشان می‌دهد که میزان پوسیدگی تشدید شده است و مشکلات سلامتی و هزینه زیادی را به افراد جامعه تحمیل می‌کند.

دبیر علمی رادیولوژی دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، عنوان کرد: علم رادیولوژی نقش مهمی در سلامت فک‌، صورت و دهان دارد، بنابراین باید در جایگاه خود دیده و به کار گرفته شود؛ بر همین اساس در دوازدهمین کنگره سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران بخش‌های به این موضوع اختصاص یافته است.

بر اساس این گزارش، دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی 19تا 22 دی در برج میلاد تهرا برگزاری می‌شود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۰۵۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر مجتبی رفیق دوست گفت: شعار جامعه جهانی دندانپزشکی دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم، عنوان شده و این پویش با هدف افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود و این پویش فرصت مغتنمی برای آگاهی رسانی به مردم و افزایش سواد سلامت دهان و دندان جامعه است.
وی از تاثیر بیماری‌های دهان و دندان در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری دیابت، بیماری‌های تنفسی، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را یادآور شد و توجه به سلامت دهان و دندان در کاهش موارد ذکر شده را تاکید کرد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری‌های غیر واگیردار شناخته می‌شود، بنابراین بهره‌گیری از دیدگاه عوامل خطر مشترک در بیماری‌های دهان و دندان و سایر بیماری‌ها به کنترل هر دو دسته بیماری‌ها کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های دهان و دندان یکی از شایعترین بیماری‌های غیرواگیر است
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • پوسیدگی دندان شایع‌ترین بیماری بشر/ به طور میانگین هر کودک ۱۲ ساله ایرانی ۲ دندان پوسیده دارد
  • ۴۵ درصد جمعیت جهان از پوسیدگی دندان رنج می‌برند / پوسیدگی دندان؛ شایع‌ترین بیماری بشر
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها