Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن رادیولوژی ایران درباره اظهار نظر ربیعی در مورد كمبود رادیولوژیست در ایران یا خستگی آنها گفت: ما متاسف هستیم كه ایشان چنین اظهارات نادرستی را كه خارج از حیطه اختیارات و تخصص ایشان است در تلویزیون و مطبوعات بیان کردند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عبدالرسول صداقت در خصوص سامانه هوش مصنوعی برای تشخیص کرونا اظهار کرد: هرچند استفاده از فناوری نوین هوش مصنوعی مورد استقبال ما است ولی برای قضاوت در مورد این موضوع باید جمعی از اساتید مجرب رادیولوژیست نرم افزار مربوطه را آزمایش كنند و هنوز برای اظهار نظر زود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اجرای طرح هوش مصنوعی نیاز به طرح پیشنهادی دقیق با ملاحظات علمی و اخلاقی دارد. در حال حاضر هوش مصنوعی در كشور ما در مرحله پژوهشی است و در استفاده عمومی از آن باید ملاحظات علمی و اخلاقی و قانونی مد نظر باشد.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد: در هیچ كجای دنیا از جمله كشورهایی كه ابداع كننده هوش مصنوعی هستند، هوش مصنوعی جایگزین پزشك (خصوصاً متخصص رادیولوژی) نشده است. 

صداقت بیان کرد: رادیولوژیست‌ها در تمام طول شبانه‌روز حتی در منازلشان به سیستم پكس دسترسی دارند و مشغول كار تشخیصی بیماران می باشند و لذا این كار ارائه شده كار بسیار جدید و بدیعی نیست و استفاده واقعی از هوش مصنوعی مستلزم همكاری وسیع بین استاتید رادیولوژی و شركت های دانش بنیان آنهم در شرایط آرام و غیراپیدمیك بیماری است.

وی بیان کرد: حتی در آزمایشگاه‌ها با وجود دستگاههای پیشرفته نیز در پایین گزارش دستگاه نوشته شده" تفسیر آزمایش فقط به عهده پزشك است". 

 دبیر انجمن رادیولوژی ایران در مورد دقت 97 درصدی این نرم افزار و سرعت دو دقیقه ای برای تشخیص كرونا گفت: این موضوع باید توسط تیمی از اساتید مجرب رادیولوژی ما ارزیابی شود تا بتوان نظر قطعی داد. در حال حاضر ما در اپیدمی كرونا هستیم و تعداد بیماران زیاد است و اگر ما برای نرم افزار تعریف كنیم كه هر سی تی اسكنی كه دارای لكه های سفید یا اوپاسیتی های گراند گلاس یا كدورت باشد را به عنوان كرونا تشخیص بگذارد به احتمال زیاد درصد موفقیت بطور كاذب بالا گزارش خواهد شد. این درصد بالا در صورتی ارزشمند است كه شرایط عادی باشد و نرم افزار بتواند از بین مثلاً 20 علت برای ایجاد آن لكه های سفید در تصاویر سی تی اسكن با دقت بالای 90 درصد علت احتمالی را دقیق ذكر کند. 

وی بیان کرد: در مجموع بنظر ما این طرح ناپخته و خام بوده و در مراحل اولیه قرار دارد و ارزش كاربردی برای جامعه پزشكی ندارد.

صداقت در پاسخ به اینکه اظهار نظر ربیعی در مورد كمبود رادیولوژیست در ایران یا خستگی آنها گفت: ما متاسف هستیم كه ایشان چنین اظهارات نادرستی را كه خارج از حیطه اختیارات و تخصص ایشان است در تلویزیون و مطبوعات بیان فرمودند كه سبب رنجش همكاران رادیولوژیست ما شده و از ایشان انتظار داریم كه فرمایشات خود را هم در تلویزیون و هم در مطبوعات اصلاح کنند

وی گفت: برای اطلاع ایشان و همچنین شما و مردم شریف ایران باید عرض كنم كه در هیچ جای ایران شهری وجود ندارد كه دستگاه سی تی اسكن داشته باشد ولی رادیولوژیست نداشته باشد. همچنین در این 50 روزی كه كرونا در ایران شناسایی شده است انجمن رادیولوژی و رادیولوژیست های سراسر ایران از همان روز نخست به طور فعال در خدمت مردم بودن و تمام سی تی اسكن های كشور به طور 24 ساعته و شبانه روزی انجام و گزارش شده است.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران افزود: سایر فعالیت های انجمن رادیولوژی با همكاری رادیولوژیستهای سراسر كشور به صورت خلاصه شامل نشر چند فایل آموزشی صوتی و تصویری در مورد نمای پنومونی COVID-19  در سی تی اسكن و رادیوگرافی در همان روزهای نخست اسفند 98 با بهره گیری از اساتید برجسته همچنین به روز رسانی كردن فایلهای فوق و اختصاص یك كانال تخصصی به آموزش تصویربرداری بیماری كرونا در هفته اول اسفند است.

وی گفت: همچنین تاسیس دو گروه مشاوره تخصصی رادیولوژی كرونا جهت مشاوره تخصصی و رایگان به پزشكان سراسر كشور و تدوین و نشر فرمت استاندارد گزارش سی تی اسكن ریه توسط گروه فوق تخصصی IRSCC  برای هماهنگی كامل تفسیر و گزارش تصویربرداری پنومونی كرونایی از دیگر اقدامات است.

صداقت ادامه داد: همچنین تدوین و نشر پروتكل Low dose chest CT Scan با هدف به حداقل رساندن دوز تابش اشعه ایكس در سی تی اسكن تا حد یك ششم كه در هفته اول اپیدمی به سراسر بخش های رادیولوژی ابلاغ شده و تدوین و نشر پروتكل استاندارد تصویربرداری رادیوگرافی یا سی تی اسكن در زنان باردار در هفته اول اسفند نیز صورت گرفته است.

وی افزود: تدوین و نشر پروتكل محافظت از زنان باردار در برابر كرونا در مراكز و موسسات تصویربرداری و حضور فعال در گروه مادران باردار وزارت بهداشت برای تدوین پروتكل های كشوری و حضور 24 ساعته در تیم های تخصص گروه مادران برای ارایه مشاوره مادران باردار بستری در سراسر كشور از دیگر برنامه‌های اجرا شده است.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: ارتباط با انجمن های كشورهای همسایه و ارایه پروتكل ها طبق درخواست آنها و انجام مشاوره برای آنان و مصاحبه های متعدد تلویزیونی، رادیویی و مطبوعاتی در جهت آگاهی بخش عمومی و اطلاع رسانی روزآمد به پزشكان همچنین تدوین و نشر راهنمای محافظت از بیماران و پرسنل در برابر كرونا در مراكز و موسسات تصویربرداری بیمارستان و خارج بیمارستانی (نسخه اول 11 اسفند 98 و نسخه دوم 12 فروردین 99 از دیگر اقدامات محسوب می‌شود.

وی افزود: مشاركت فعال در گروه های علمی در قالب كار گروه های مشترك و همكاری كامل با گروه های زیر مجموعه ستاد ملی مبارزه با كرونا و فعالیت های پژوهشی متعدد و چاپ اولین مقاله در مجله علمی رادیولوژی ایران در اسفند 98 و چند مقاله در حال نشر در مجلات معتبر دنیا و همكاری بی نظیر متخصصین رادیولوژی و كارشناسان رادیولوژی در مراكز دولتی و خصوصی سراسر كشور كه حتی در ایام تعطیلات نوروزی نیز بسیاری از موسسات و مراكز خصوصی فعال بوده اند و فهرست آنها به وزارت بهداشت داده شده است. 

صداقت در پاسخ به این پرسش که آیا در استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص بیماری‌ها، ملاحظات پزشكی قانونی نیز وجود دارد؟ گفت: اصولاً در تشخیص و درمان بیماریها، پزشك مسئولیت قانونی داشته و در مقابل ادعا یا شكایت بیمار باید در مقابل مراجع قانونی پاسخگو باشد. 

وی افزود: در صورتی كه استفاده از دستگاه های هوش مصنوعی زیر نظر پزشك متخصص صورت نگیرد، طبیعتاً، حق شكایت از بیمار سلب می شود و این یك چالش مهم در پزشكی قانونی خواهد بود و طبعاً مسئولین پزشكی قانونی باید در این زمینه اظهار نظر کنند.

انتهای پیام /4076/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا تدوین و نشر سراسر کشور هوش مصنوعی سی تی اسکن نرم افزار اظهار نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۸۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم بازیان معاون وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور شامگاه سه شنبه در نشست کارگروه مولدسازی دارایی‌های دولت در استان هرمزگان؛ هدف از اجرای طرح مولد سازی را ایجاد جاذبه و تسریع در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام کشور دانست و اظهار داشت: بعضاً شاهد مقاومت‌هایی در برابر اجرای طرح مولدسازی هستیم که این مقاومت‌ها در بسیاری از موارد حاصل نگاه مدیران است چرا که آن‌ها از علاقه‌ای ندارند در زمان مدیریتشان ملکی را از دست دهند.

وی افزود: برخی از مدیران از دست دادن املاک را در مولدسازی مانند بازگشت بودجه به خزانه عیب می‌دانند در حالی که مولدسازی حُسنی بزرگ برای مدیران به شمار می‌آید و کاری جهاد گونه است.

بازیان گفت: اعتقاد ما این است که مولدسازی به جایی نخواهد رسید مگر اینکه سه اصلِ از دستگاه، با دستگاه و برای دستگاه در آن رعایت شود چنانچه معتقدیم تا زمانی که خود دستگاه‌های اجرایی به این درک نرسند و پای کار انجام مولدسازی نیایند این طرح به سرانجام نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: یکی از راه‌های تشویق دستگاه‌های اجرایی به مولد سازی این است که منابع حاصل از مولدسازی برای خود دستگاهِ اجراییِ صاحب ملک هزینه شود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی کشور راهبردِ از استان، با استان و برای استان را دیگر رویکرد مولدسازی در کشور دانست و اظهار داشت: مولد سازی در مدیریت زمانی و فرآیندی دچار مشکل بود از این رو اختیارات مولدسازی را به استان‌ها واگذار کردیم و تنها کاری که در پایتخت انجام می‌شود قیمت‌گذاری نهایی است که آن هم به زودی به استان‌ها واگذار خواهد شد و اختیارات استان‌ها و استانداران برای اجرای این طرح بیشتر خواهد شد.

بازیان تاکید کرد: مردم باید نتیجه حاصل از مولدسازی را لمس کنند؛ مطمئن باشید اگر بیمارستانی که به دلیل کمبود اعتبارات با تأخیر در بهره‌برداری روبرو بوده یک روز هم زودتر افتتاح شود آثار و برکات آن برای جامعه سرازیر خواهد شد و اگر به دلیل تعللی که مدیری داشته به دلیل کمبود تخت بیمارستانی نفری جان خود را از دست دهد آن مدیر نیز در مرگ آن شخص مسئول خواهد بود.

وی بیان‌کرد: متأسفانه در استان هرمزگان شاهد وجود پروژه‌هایی هستیم که بیش از یک دهه با تأخیر در بهره‌برداری روبرو بوده‌اند در حالی که می‌توان این پروژه‌ها از طریق منابع مولد سازی به سرانجام رساند.

معاون وزیر اقتصاد و امور دارایی، خاطرنشان‌کرد: در شرایط محدودیت‌هایی که کشور در حوزه بودجه با آن روبرو است با اجرای مولد سازی می‌توان منابعی در حد بودجه جاری کشور را به کمک تکمیل پروژه‌های نیمه تمام آورد و بسیاری مسائل را مرتفع کرد.

کد خبر 6099778

دیگر خبرها

  • اختیارات استان‌ها در اجرای طرح مولد سازی افزایش می‌یابد
  • هوا در ۵ نقطه خوزستان «ناسالم» اعلام شد
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • ببینید | هشدار آیت‌الله هاشمی به دادن اختیارات به شورای نگهبان در سال ۶۳
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد