Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@04:11:54 GMT

هوش مصنوعی روش قطعی در تشخیص کرونا نیست

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۰۴۳۴۴

هوش مصنوعی روش قطعی در تشخیص کرونا نیست

دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: هوش مصنوعی یک ابزار کمک کننده برای متخصص رادیولوژی است و هرگز نباید این تصور ایجاد شود که هوش مصنوعی می‌تواند ظرف 2 دقیقه تشخیص پنومونی کرونا را نهایی کند.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، عبدالرسول صداقت، دبیر انجمن رادیولوژی ایران در خصوص سامانه هوش مصنوعی برای تشخیص کرونا، اظهارداشت: هرچند استفاده از فناوری نوین هوش مصنوعی مورد استقبال ماست  ما برای قضاوت در مورد این موضوع باید جمعی از اساتید مجرب رادیولوژیست نرم افزار مربوطه را آزمایش کنند و هنوز برای اظهار نظر زود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اجرای طرح هوش مصنوعی نیاز به طرح پیشنهادی دقیق با ملاحظات علمی و اخلاقی دارد. در حال حاضر هوش مصنوعی در کشور ما در مرحله پژوهشی است و در استفاده عمومی از آن باید ملاحظات علمی و اخلاقی و قانونی مد نظر باشد.

صداقت اضافه کرد: از طرفی در زمان اپیدمی تعدادمراجعات بیش از حد معمول است؛ لذا  یافته‌های دوران اپیدمی ،قابل تسری به کل جامعه در شرایط عادی نیست.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران ادامه داد: در هیچ کجای دنیا از جمله کشورهایی که ابداع کننده هوش مصنوعی هستند، هوش مصنوعی جایگزین پزشک (خصوصاً متخصص رادیولوژی) نشده است. در حال حاضر هوش مصنوعی نمی‌تواند تفکرات پیچیده را حل کند. هوش مصنوعی یک ابزار کمک کننده برای متخصص رادیولوژی است و هرگز نباید این تصور ایجاد شود که هوش مصنوعی می‌تواند ظرف دو دقیقه تشخیص پنومونی کرونا را نهایی کند.

صداقت بیان داشت: رادیولوژیست‌ها در تمام طول شبانه روز حتی در منازلشان به سیستم پکس دسترسی دارند و مشغول کار تشخیصی بیماران می باشند و لذا این کار ارایه شده کار بسیار جدید و بدیعی نیست و استفاده واقعی از هوش مصنوعی مستلزم همکاری وسیع بین استاتید رادیولوژی و شرکت های دانش بنیان آنهم در شرایط آرام و غیراپیدمیک بیماری است.

وی بیان داشت: حتی در آزمایشگاه‌ها با وجود دستگاههای پیشرفته نیز در پایین گزارش دستگاه نوشته شده تفسیر آزمایش فقط به عهده پزشک است 

دبیر انجمن رادیولوژی ایران در مورد دقت 97 درصدی این نرم افزار و سرعت دو دقیقه ای برای تشخیص کرونا گفت: این موضوع باید توسط تیمی از اساتید مجرب رادیولوژی ما ارزیابی شود تا بتوان نظر قطعی داد. در حال حاضر ما در اپیدمی کرونا هستیم و تعداد بیماران زیاد است و اگر ما برای نرم افزار تعریف کنیم که هر سی تی اسکنی که دارای لکه های سفید یا اوپاسیتی های گراند گلاس یا کدورت باشد را به عنوان کرونا تشخیص بگذارد به احتمال زیاد درصد موفقیت بطور کاذب بالا گزارش خواهد شد.

صداقت افزود: این درصد بالا در صورتی ارزشمند است که شرایط عادی باشد و نرم افزار بتواند از بین مثلاً 20 علت برای ایجاد آن لکه های سفید در تصاویر سی تی اسکن با دقت بالای 90 درصد علت احتمالی را دقیق ذکر کند. 

وی بیان داشت: در مجموع به نظر ما این طرح ناپخته و خام بوده و در مراحل اولیه قرار دارد و ارزش کاربردی برای جامعه پزشکی ندارد.

 دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: در هیچ جای ایران شهری وجود ندارد که دستگاه سی تی اسکن داشته باشد ولی رادیولوژیست نداشته باشد. همچنین در این 50 روزی که کرونا در ایران شناسایی شده است انجمن رادیولوژی و رادیولوژیست های سراسر ایران از همان روز نخست به طور فعال در خدمت مردم بودن و تمام سی تی اسکن های کشور به طور 24 ساعته و شبانه روزی انجام و گزارش شده است.

صداقت تصریح کرد: : سایر فعالیت های انجمن رادیولوژی با همکاری رادیولوژیست‌های سراسر کشور به صورت خلاصه شامل نشر چند فایل آموزشی صوتی و تصویری در مورد نمای پنومونی COVID-19  در سی تی اسکن و رادیوگرافی در همان روزهای نخست اسفند 98 با بهره گیری از اساتید برجسته همچنین به روز رسانی کردن فایلهای فوق و اختصاص یک کانال تخصصی به آموزش تصویربرداری بیماری کرونا در هفته اول اسفند است.

وی گفت: همچنین تاسیس دو گروه مشاوره تخصصی رادیولوژی کرونا جهت مشاوره تخصصی و رایگان به پزشکان سراسر کشور و تدوین و نشر فرمت استاندارد گزارش سی تی اسکن ریه توسط گروه فوق تخصصی IRSCC  برای هماهنگی کامل تفسیر و گزارش تصویربرداری پنومونی کرونایی از دیگر اقدامات است.

صداقت گفت: همچنین تدوین و نشر پروتکل Low dose chest CT Scan با هدف به حداقل رساندن دوز تابش اشعه ایکس در سی تی اسکن تا حد یک ششم که در هفته اول اپیدمی به سراسر بخش های رادیولوژی ابلاغ شده و تدوین و نشر پروتکل استاندارد تصویربرداری رادیوگرافی یا سی تی اسکن در زنان باردار در هفته اول اسفند نیز صورت گرفته است.

وی افزود: تدوین و نشر پروتکل محافظت از زنان باردار در برابر کرونا در مراکز و موسسات تصویربرداری و حضور فعال در گروه مادران باردار وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل های کشوری و حضور 24 ساعته در تیم های تخصص گروه مادران برای ارایه مشاوره مادران باردار بستری در سراسر کشور از دیگر برنامه‌های اجرا شده است.

دبیر انجمن رادیولوژی ایران گفت: ارتباط با انجمن های کشورهای همسایه و ارایه پروتکل ها طبق درخواست آنها و انجام مشاوره برای آنان و مصاحبه های متعدد تلویزیونی، رادیویی و مطبوعاتی در جهت آگاهی بخش عمومی و اطلاع رسانی روزآمد به پزشکان همچنین تدوین و نشر راهنمای محافظت از بیماران و پرسنل در برابر کرونا در مراکز و موسسات تصویربرداری بیمارستان و خارج بیمارستانی (نسخه اول 11 اسفند 98 و نسخه دوم 12 فروردین 99 از دیگر اقدامات محسوب می‌شود.

صداقت افزود: مشارکت فعال در گروه های علمی در قالب کار گروه های مشترک و همکاری کامل با گروه های زیر مجموعه ستاد ملی مبارزه با کرونا و فعالیت های پژوهشی متعدد و چاپ اولین مقاله در مجله علمی رادیولوژی ایران در اسفند 98 و چند مقاله در حال نشر در مجلات معتبر دنیا و همکاری بی نظیر متخصصین رادیولوژی و کارشناسان رادیولوژی در مراکز دولتی و خصوصی سراسر کشور که حتی در ایام تعطیلات نوروزی نیز بسیاری از موسسات و مراکز خصوصی فعال بوده اند و فهرست آنها به وزارت بهداشت داده شده است. 

صداقت در پاسخ به این پرسش که آیا در استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص بیماری‌ها، ملاحظات پزشکی قانونی نیز وجود دارد؟، گفت: اصولاً در تشخیص و درمان بیماریها، پزشک مسئولیت قانونی داشته و در مقابل ادعا یا شکایت بیمار باید در مقابل مراجع قانونی پاسخگو باشد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هوش مصنوعی تشخیص کرونا رادیولوژی تدوین و نشر سراسر کشور هوش مصنوعی سی تی اسکن نرم افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۰۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند

شرکت آسترازنکا می‌گوید به دلیل مازاد واکسن‌های کرونا، این محموله‌های خود را از سراسر جهان جمع‌آوری می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت انگلیسی ـ سوئدی آسترازنکا می‌گوید به دلیل مازاد واکسن‌های کووید19 این محموله‌های خود را از سراسر جهان جمع‌آوری می‌کند.

این شرکت اعلام کرده که از زمان آغاز همه‌گیری کرونا چندین نسخه به‌روز شده از واکسن‌هایی که برای مقابله با ویروس کرونا ساخته شده از سوی شرکت‌های مختلف راهی بازار شده و همین مسئله موجب پدید آمدن مازاد واکسن‌ برای بیماری کرونا شده است.

اعتراف تولیدکننده واکسن آسترازنکا به عوارض نادر و لخته خون

براساس گزارش گاردین، در 7 می، آژانس دارویی اروپا اطلاعیه‌ای صادر کرد مبنی بر اینکه این واکسن دیگر مجاز به استفاده نیست. AstraZeneca در بیانیه‌ای گفت که این تصمیم به این دلیل گرفته شده است که در حال حاضر انواع واکسن‌های جدیدتری در دسترس هستند که برای هدف قرار دادن انواع کووید-19 سازگار شده‌اند.

با وجود این، چند روز پیش در پی شکایت دسته‌جمعی گروهی از شهروندان بریتانیایی، این شرکت اعتراف کرده بود که موارد نادری از واکسن‌های کرونای شرکت آسترازنکا به ایجاد لخته خون و مرگ بیماران منجر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی میتواند نقاشی جعلی را تشخیص دهد
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • تخم مرغ‌های خراب از سالم را اینگونه تشخیص می‌دهند (فیلم)
  • دستگاه شمارش پول که می‌تواند اسکناس تقلبی را تشخیص دهد (فیلم)
  • نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • عدم صدور ویزا همچنان مشکل جدی ماست/ المپیک را قطعی شده می‌دانم
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد